Opera helt tæt på …

I torsdags var jeg inde på Frederiksberg slot og opleve “Opera on location” – et helt unikt arrangement, som slog benene helt væk under mig.

Frederiksberg Slot bliver dagligt brugt af Forsvaret i forbindelse med deres officersuddannelse, men nogle få dage blev det brugt til noget helt andet.

Det hele startede med, at vi ankom til slotsgården og blev budt velkommen af stedets kammertjener, som fortalte os, hvad der var i vente. Så begyndte operasangerne at synge inde fra slottet og ud i gården – en utrolig lyd og en klar følelse af, at noget rigtig godt var i vente.

Vi blev ført ind i slotskirken, hvor det første parti blev sunget – så videre til “grevindens gemakker”, så til den store fest for til sidst at slutte af med et brag af en finale i soveværelset, hvor Verdis “Libiamo ne’lieti calici” fra : La traviata fik de små hår til at rejse sig i nakken.

Dem der kender mig ved, at en af de evner fruherre ikke har udstyret mig er danse-evnen. Jeg var få centimeter fra at blive budt op til dans af en Mezzosopran under finalenummeret, men heldigvis var det sidemanden, der fik fornøjelsen….

Der var partier fra Don Giovani, La traviata, Figaros Bryllup og Tosca – og har kun lovord at prise overfor dette arrangement – at være 10 cm. fra en sopran og en tenor for fuld udblæsning er ikke noget jeg oplever til hverdag – det var forrygende. Jeg er stadig lidt små-høj 🙂

Hvis I har mulighed for det, så skynd jer at få fat i billetter til de kommende arrangementer – jeg ved, at de optræder på Kronborg til september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.