Om denne blog

Her på bloggen postes lidt af hvert. Intet er for stort og intet er for småt til at blive bragt i disse elektroniske spalter.

Foto er som mange ved en af mine store passioner. Derfor kan du forvente en del om dette emne her på bloggen. Der rør sig meget i fotoverdenen og jeg følger godt med, du kan måske være heldig at finde noget information, der er ligefrem er interessant.

Trylleri har jeg haft som interesse og bierhverv i mange år. Måske finder du noget spændende omkring trylleri, magi samt fup og fiduser.

Rejser er jo spændende og jeg har da rejst en del i den store verden. Måske kan du være heldig at finde nogle rejsebeskrivelser eller rejsetips her i bloggen.

Jeg holder meget af at diskutere holdninger og fortælle anekdotercitaterting, der pisser mig af, folk der opfører sig torske dumt – lur mig om der ikke ryger en finke eller to af skærmen på et tidspunkt.

Sidst med ikke mindst – humor – humor er en så vigtig del af mit liv, at jeg sidestiller den med mad og drikke – uden humor kan man ikke opretholde et tåleligt liv. Bliver humor forbudt i Danmark vil jeg enten tage mig af dage eller også flytte til Sverige – jeg har ikke helt bestemt mig endnu.

Her til sidst vil jeg blot sige tak fordi du kigger ind :-)

Byernes by

Jeg har i tidligere indlæg skrevet lidt om mine fordomme omkring Frankrig, franskmænd og frankofili i almindelighed. For at være sikker på at tingenes tilstand bliver dokumenteret på behørig vis valgte vi at holde den ene halvdel af vores “sommer”ferie i Paris. Vi plejer at dele vores ferie op i en forårs-tur og en efterårs-tur. Herved undgår vi de mest turistede tidspunkter og priserne er jo en anelse anderledes når man er uden for sæsonen. Vi tog afsted den 30. marts og var der en god uges tid. Ingen af os havde været i den franske hovedstad før, så der var jo masser af muligheder for at finde ting, steder og oplevelser, der kunne dokumentere at byen – og ikke mindst landet er noget opreklameret bras.

For at få det mest autentiske indtryk valgte vi at rejse med Air France – mærkværdig vis var flyveren, hverken forsinket eller overbooket – og servicen var helt i top.

Allerede da vi landede i Charles de Gaulle lufthavnen kunne jeg mærke, at der var noget helt galt. Alt fungerede perfekt og de indfødte var rare og venlige uden antydning af fransk arrogance. Vi fandt en billetautomat (der kommunikerede med os på engelsk) og købte billetter til et lufthavnstog ind til centrum. Derfra købte vi et Metrokort, der virkede en uges tid og tog så futteren til “vores” station – Saint-Germain-des-Prés. En lille gåtur på 10 minutter og så var vi på vores lille bitte hotel i latinerkvarteret. Vores værelse var på 2. sal og der var ikke en elevator – årsagen var nok, at en sådan anretning ville tage 40% af pladsen på det mikroskopiske hotel. Værelset var så lille, at man skulle ud på gangen, hvis man ville skifte mening, der var gulvtæpper på gulvet, på væggene og i loftet. Et par brugte dametrusser på radiatoren fra de forrige gæster bevidnede om det høje niveau i den daglige rengøring. Men på trods af den trange plads og den lidt lurvede standard var det faktisk et super hyggeligt sted – og så er der tre vigtige forhold, som havde særdeles stor betydning: location, location og location. Vi skulle bo lige i smørhullet i det dejlige og stemningsfulde latinerkvarter.

IMG_1789   IMG_1039

IMG_1792   Lille bitte værelse

Efter at have pakket ud besluttede vi at gå ned på cafeen på det nærmeste hjørne for at få lidt at drikke. Det blev til en rigtig god fadøl til mig og en Cola og en G&T til Lone. Lige godt kr. 300,- for dette varslede om det hysteriske prisniveau, som vi kom til at stifte rigeligt bekendtskab med på hele turen.

Vi har en tradition når vi kommer til en ny storby – og det går ud på, at vi den første dag springer på en dobbeltdækker turistbus og tager den store rundtur i ro og mag og noterer os, hvad vi skal se nærmere på under opholdet. Det skal dog siges, at Love var særdeles forberedt og havde hjemmefra printet det meste af Google ud, som omhandlede Paris, så vi var på ingen måde uforberedte.

Fordelen ved at rejse syd på i april måned er, at man kommer til at opleve foråret to gange – da vi var af sted var der ved at være grønne blade på træerne og der var en masse blomstrende træer, der bebudede, at foråret allerede havde holdt sit indtog.

 

IMG_1143   IMG_1152   IMG_1154

IMG_1163   IMG_1371    IMG_2069

 

Et smut på et af de lokale markeder blev kombineret med lidt kaffedrikning på en lille gågade, hvor en lokal kunstskole havde en opvisning af installationer og performance af forskellig art. Ingen tvivl om at det oser af fransk stemning i Frankrig – det kom faktisk lidt bag på os 😉

IMG_1127     IMG_1131

IMG_1136     IMG_1137

I de fleste storbyer er der efterhånden et eller flere steder, hvor hængelåse bliver brugt som symbol på parforhold. De findes i NYC, i Krakow, på Bryggebroen i København og naturligvis også i kærlighedens by Paris. På træbroen “Pont des Arts” over Sienen hænger der tusindvis af hængelåse mange med navne på. Ideen er at hver person i parforholdet har en nøgle til låsen og på den måde er herre over låsens – og parforholdets – skæbne. Enkelte har også valgt hængelåse med en kode frem for en nøgle – og det er jo også en økonomisk fordel, hvis man skifter sin partner ud med jævne mellemrum.

IMG_1273     IMG_1276     IMG_1280

IMG_1286     IMG_1291     IMG_1292

 

En tur til Monmatre blev det naturligvis også til – en dejlig stemning og udsigt på den store trappe foran Sacré Coeur må man ikke snyde sig selv for. Lige rundt om hjørnet er der et stykke iscenesat fransk Boheme-idyl på Place du Teatre. Jo det er jo en turistfælde og jo det er iscenesat, men det er dæleme også hyggeligt og særdeles stemningsfuldt. Vi undlod at drikke kaffe på pladsen – jeg vurderede at de penge ville være bedre brugt på udbetalingen til en ny bil ….

IMG_1328     IMG_1332     IMG_1334

IMG_1340     IMG_1377     IMG_1396

 

Den følgende dag tog vi lidt rundt på må og få – og pludselig var vi havnet ved Pariseroperaen, som også stod på vores liste over steder vi gerne ville besøge. Hvad vi ikke vidste var, at dette besøg nok blev rejsens absolutte højdepunkt. De fleste, der kender os ved, at vi har en passion for musicals og Phantom of the Opera er den, der rangerer højest. Vi forsøger at opsøge den når vi er ude og rejse og har ind til videre set den i San Fransisco, London et par gange, på Broadway i New York, I Las Vegas og i København en del gange. Desværre gik den ikke i Paris, men i stedet fik vi så den ægte vare. Pariseroperaen er som bekendt omdrejningspunktet for stykket og vi blev fuldstændigt overrumpelede over lige pludselig at stå midt inde i scenen til denne skønne musical. Det hele var der – lysestagerne, trappen, lysekronen, teatersalen og naturligvis også fantomets loge nummer 5.

Til alle, der har været i Paris og ikke har set Operaen og til alle, der ikke har været i Paris samt til alle, der har været i Paris og har set Operaen…. Besøg den (igen) det er en stor oplevelse uanset om man er til Phantom eller ej.

 

IMG_1405     IMG_1411     IMG_1422

IMG_1430     phantom-of-the-opera-poster     IMG_1439

IMG_1459     IMG_1471     IMG_1474

 

Vi boede ca. 20 minutters gang fra Louvre og så var det lo oplagt at tage der hen en nat for at skyde lidt billeder. Jeg tog afsted ret sent for at undgå for mange mennesker og det lykkedes sådan set – lige på nær alle de andre foto-nørder, der rendte rundt med deres stativer og rygsække pakket med gear i forskellige niveauer. Der er ikke tvivl om at man får respekt blandt de øvrige når man kan præstere noget tungt grej 🙂

Desværre var jeg lidt idé-forladt den pågældende nat, så det blev mest til traditionelle natbilleder.

 

IMG_1499     IMG_1508     IMG_1510

IMG_1514     IMG_1533     IMG_1535

 

Den følgende dag stod på Triumfbue lidt Eiffeltårn fra den anden side og så droppede vi Louvre, idet der var en kø på flere km. I stedet valgte vi og stå i en anden kø i en rum tid – for at se Sainte Chapelle. Jow Jow en flot kirke med en fantastisk mosaik, meeeen den var nok ikke den lange ventetid værd. Mosaikken var under restaurering, så der var stilladser på hele den ene side – det var lidt trist og jeg måtte efterfølgende bruge lidt tid i Photoshop for at få fjernet det skide stillads. Efter Sainte Chapelle gik vi mod Notre Dame – det var også en kææmpe kø, men til forskel far der et godt flow her – jeg tror ikke at vi var i kø mere end et kvarters tid og så var vi inde i denne fantastiske katedral. Et “must see” det er der ingen tvivl om.

 

IMG_1574     IMG_1581     IMG_1589

IMG_1615     IMG_1646     IMG_1686-Edit

IMG_1719     IMG_1730     IMG_1754

IMG_1755     IMG_1775     IMG_1768

 

Efter en laaaang dag med mange km. i benene gad vi ikke at gå ud for at spise. I stedet drønede vi ned og købte nogle franske delikatesser i form af lidt pølse, ost, bagettes og naturligvis en flaske Côtes Du Rohne, som smager fortrinligt af et tandglas fra hotellet.

Faktisk var dette måltid så fremragende, at vi valgte at gentage successen en af de andre dage.

Franske delikatesser krummer ikke i sengen

 

En smutvej til Louvre….

Dagen forinden mødte vi en kæmpe kø foran indgangen til Louvre – vi ville gerne der ind og hilse på Mona, man orkede ikke at bruge ½ dag i en kø. Så jeg kom lige i tanke om, at jeg et eller andet sted havde set, at man kunne købe billetterne i Carafour og på den måde springe køen over. Lige ved siden af vores hotel lå en Carafour og jeg drønede der ned, men kunne ikke lige finde nogle billetter til Louvre der – så jeg hev fat i en sikkerhedsvagt i supermarkedet og spurgte ham. Nu er det sådan, at mine tre år med fransk i gymnasiet ikke lige blev brugt så fornuftigt, som de måske kunne – faktisk krævede det en STOR indsats fra mig at få løftet det fortjente 00 op til et 03 til min studentereksamen. Ham der sikkerhedsvagten var ikke så god til engelsk, men han var ivrig for at hjælpe, så han hev fat i en kunde i butikken som kunne snekke lidt engelsk og præsenterede mig for denne. Desværre vidste han ikke en meter omkring billetter til Louvre, så det hjalp ikke så meget. Så fandt sikkerhedsvagten en anden kunde, som både kunne engelsk og vidste noget om Louvre – da jeg spurgte ham om man lunne købe billetter her i supermarkedet kiggede han på mig som om jeg var en idiot og fortalte at man skulle købe billetter til Louvre …. på Louvre. (Jeg kunne næsten høre sarkasmen i hans stemme og jeg fornemmede at han havde mest lyst til at sige til mig, at man nok heller ikke kunne købe Pampers, opvaskemiddel eller tandtråd på Louvre).

Det var lidt småpinligt og jeg tror nok lige at fruen moppede mig og lå flad af grin over min dumhed…. Nu er jeg jo ikke sådan til at slå af pinden og jeg var sikker på, at jeg havde læst det et eller andet sted – og jow jow jeg fandt det skam også og det var korrekt nok – det var bare ikke i en almindelig Carafour, men i Carefour Outlet, at man kunne købe billetterne. Samme sted stod desuden, at billetterne også kunne købes FNAC, der er en kæmpe elektronikforretning, der bl.a. ligger i Forum des Halles, der er et kæmpe delvist underjordisk shoppingcenter, der absolut også er et besøg værd.

Så den næste dag tog vi Metroen til Les Halles et Châtelet og købte billetter til Louvre og sprang hele køen over. Det tog os mindre end to minutter at komme ind – og jeg vil tro, at der på det givne tidspunkt var adskillige timers ventetid i den almindelige kø for “pøblen”.

Alene den sparede ventetid i køen gjorde at jeg næsten glemte at jeg dagen forinden var totalt til grin i Carafour og var blevet moppet i middelsvær grad fra fruens side.

Louvre er jo fantastisk – vi valgte “bare” at tage den turistede tur i Grand Gallerie og ned og se pyramiderne, der møder hinanden. Næste gang vi kommer til Paris er jeg sikker på, at vi skal der ind igen og se noget mere.

IMG_1947     IMG_1956     IMG_1958

IMG_1959     IMG_1994     IMG_1965

 

Blog indlægget er ikke færdigskrevet ….

All Rise…

Jeg har netop fået brev fra Østre Landsret om at jeg er blevet udpeget til at være domsmand og nævning ved Landsretten i perioden 2012 til 2016.

For en del år siden var jeg lægdommer ved Ballerup ret, men har så i en periode holdt fri omkring dømmeriet.

Nu må vi se, hvad der kommer af spænende sager – måske er de lidt mere “kvalificerede” end mange af sagerne i byretten var.

Sonofon –> Telenor…. Kongens fald

Vi har haft et mobilabonnement hos Sonofon i _mange_ år – mere end 10 år – måske tættere på 15. Sonofon har – indtil for nylig – været “state of the art” som leverandør, men på det sidste må vi erkende, at de er havnet på en fornem sidsteplads, hvad angår service og evnen til at have styr på tingene.

Det hele startede i marts måned, hvor Lone gerne ville har en smartphone i stedet for den klassiske mobiltelefon, som hun havde.

Jeg gik ned i den lokale Sonofon/Telenor butik, hvor jeg bad den rare mand om at foreslå mig en telefon til brug for Internet, surfing, navigation etc. Jeg fik præsenteret et par forskellige modeller, hvor jeg valgte den ene. Ved samme lejlighed bad jeg manden om at tjekke om mit nuværende abonnement var godt nok til den nye brug, eller om det skulle justeres. Han sagde, at det var helt fint og ville fortsat passe – godt også til det nye udvidede brug.

Da jeg kom hjem var der et eller andet, der fik mig til at gå ind på deres hjemmeside for at tjekke priserne på forbruget, men jeg kunne ikke finde ud af, hvad mit abonnement kostede i datatrafik. Derfor ringede jeg til deres kundeservice og fik at vide, at datatrafik kostede – hold lige fast her – kr. 10,- pr MB – ja, der står MEGABYTES – og ikke giga…..

Lidt hovedregning afslører, at et forbrug det første kvartal sagtens kunne havne på 3-4 GB – svarende til kr. 30.000,- til kr. 40.000,-.

Jeg blev så knaldhamrende rasende, at jeg fløj tilbage til butikken og fik pengene retur for telefonen – for nu var jeg færdig med Telenor.

Meeeen historien stopper ikke her – nej det viser sig at dilletanterne hos Telenor har _meget_ mere i ærmerne.

For det første blev jeg faktureret kr. 100,- for et gebyr på en ny telefon, som jeg jo havde returneret. Da jeg ringede til dem sagde blondinen at der var tal om en fejl, som de nok skulle rette.

For det andet fik jeg at vide af mit nye teleselskab, at mit abonnement først kunne flyttes 17/9-2012 – altså mere end 14 måneder efter anmodningen. Igen måtte jeg ringe til blondinen hos Telenor som fortalte, at jeg i 2009 havde skrevet under på en aftale, som løber i 36 måneder. Så bad jeg hende om lige at finde det dokument, der bar min underskrift på en sådan aftale, men det kunne hun ikke, så der var nok tale om en fejl – ja det tror jeg nok lige…..

Nu tror du så at historien ender, men nej – de fortsætter med at brillere med deres inkompetence, idet de så meddeler mig, at jeg er bundet af mit abonnement i 3 måneder… Igen måtte jeg belære dem om, at tingene ikke hang sådan sammen, idet jeg vil kunne opsige og flytte mit abonnement med en måneds varsel. Det mente de dog ikke og ville fastholde de tre måneder, hvorefter jeg bad dem om lige at bekræfte det overfor mig på skrift, idet jeg skulle bruge det i den kommende sag mod dem.

Nu ville blondinen så alligevel godt have lov til at tjekke det endnu en gang og så ringe tilbage til mig, hvilket hun fik lov til.

Nogle timer efter var der så en manager, der ringede til mig og fortalte, at der ikke var nogen vej uden om de tre måneder, hvor efter jeg bad manageren om at sende mig det på skrift, hvor efter hun godt ville have lov til at tjekke det op en ekstra gang.

Déjà vu – var det første begreb, der faldt mig ind…..

Nå, men efter noget tid er der en ny, der ringer til mig og fortæller, at der altså er tre måneders opsigelse på et erhvervs abonnement og det kunne de altså ikke lave om på. Så måtte jeg lige fortælle blondine nummer 4, at det ikke var et erhvervs-abonnement jeg havde, men et abonnement tegnet som privatperson. Så blev der lidt stille i telefonen, hvorefter blondinen fastholdt, at jeg havde et erhvervs-abonnement. Da jeg så spurgte hede, hvilket CVR-nummer, der stod på den indgåede aftale blev der igen lidt stille i røret – jeg tror nok mest, at det var fordi hun ikke vidste, hvad et CVR-nummer var for en størrelse.

Nu var jeg ved at være lidt træt, hvorfor jeg bad Blond #4 om at sende mig en kopi af samtlige aftaler, som vi havde indgået – det ville hun da gerne, men kunne ikke lige se dem i arkivet, så hun ville vende tilbage til mig.

En times tid senere ringer telefonen og det er fra Telenor, som meddeler, at de slet ikke har en aftale på vores engagement liggende, hvorfor de ville lade abonnementet ophøre med en måneds varsel…..

Flot – flot – flot Telenor – jeg glæder mig usigeligt til at slippe af med dem, som nemt kunne havde kostet mig et 5-cifret kronebeløb og et abonnements-bondefangeri i 14 måneder, hvis jeg ikke havde været oppe på dupperne.

Jeg håber dog, at de ringer igen for at spørge mig, hvorfor jeg har opsagt mit abonnement – så får de bare linket til dette blogindlæg.

Nå men by-by Sonofon – du var sgu et dejligt bekendtskab i dine unge dage, men jeg må erkende, at mine tårer er i pulverform her, hvor vi skal til at tage afsked med hinanden.

Wien er fin…

Årets sommerferie gik til Wien.

Idéen var Lones og jeg skulle bare med som ”det tynde øl” – hvem gider Wien en intetsigende storby lidt syd øst på ? Jeg tænkte på alle de andre storbyer, som er super dejlige at besøge – hos os har vi en Europa top 5, hvor jeg da gerne ville gense:

– London
– Berlin
– Rom
– Prag
– Lissabon

Nu havde Lone været snu og havde bestilt overnatninger på et hotel, der havde en masse stjerner, der lå centralt og ikke mindst – havde en gratis minibar på værelset, som blev flydt op hele tiden… Så var det at jeg tænkte at jeg jo bare kunne blive på værelset og underholde mig med minibaren, mens Lone kunne kigge på denne ukendte by.

Så snart vi landede i lufthavnen kunne jeg mærke, at det vist var en udmærket by, men man skal ikke lade sig påvirke af sådanne optimistiske indfald, men holde stand og være på vagt overfor alle de positive ting, der kunne komme i vejen.

Fra lufthavnen tog vi CAT – et hurtigtog mellem lufthavnen og Wiens centrum – efter tre kvarter var vi på en central undergrundsstation, hvor vi købte et dags-klippekort og efter yderligere et kvarters togtur stod vi i hotellets reception og tjekkede ind.

Hotel for en uge og flybilletter havde kostet under kr. 6.000,- så vi havde ikke forventet os det helt store… men det var det. Super lækkert værelse – meget stort med walk-in closet, det føromtalte gratis minibar kæmpe badeværelse og separat toilet.

Minibaren indeholdt dog kun to øl en cola, en anden sodavand af lokal karakter samt en flaske vand. Lige vand på min mølle – fri minibar min bare rø…. To øl holder jo ikke til andet end den tid man bruger på at pakke ud.

Nå, men efter at have tømt det meste af minibaren tog vi fra hotellet for at opleve byen. Ned i den irriterende velfungerende Metro og efter nogle minutter var vi havnet i et område foran rådhuset, hvor der var vildt gang i den. Der var filmfestival og der var 100-vis af boder, der serverede mad vin og øl. Nu hvor minibaren alligevel var tømt kunne vi lige så godt smage på de lokale sager.

For øvrigt skal jeg nævne, at vejrudsigten havde lovet skyet vejr, regnbyger og småkoldt, men i byen var der strålende sol tørvejr og en dejlig temperatur på ca. 25 grader.  Så også her var der grund til sure miner – jeg havde glædet mig til regnvejr og så var der sol !!!

Da vi kom tilbage til hotellet var minibaren blevet fyldt op – nu var den proppet med flere slags øl, spiritus af forskellig art samt vand og snacks i et bredt udvalg. Nu var det for alvor svært at bevare al den pessimisme, som jeg havde medbragt hjemmefra.

Da vi vågnede om morgenen gik vi ned for at få morgenmad – vi var lidt usikre på om der i værelsesprisen var inkluderet morgenmad, så jeg spurgte lige i receptionen. Nix – der var ikke morgenmad med, men det kunne vi bare købe i restauranten til den nette sum af €26 pr. person. Vi valgte i stedet at spise ude og fandt en udendørs restaurant, hvor vi fik de bedste kopper kaffe vi nogensinde havde fået – nogle friskbagte semler og andre lækre småting.

Her på denne dejlige morgen, hvor solen skinnede og kaffen var i top valgte jeg at sænke paraderne og overgive mig helt til denne skønne by.

Efter en Mozart / Strauss koncert på orangeriet på Schönbrunn var vi solgt til stanglakrids. Stemning, musik og iscenesættelse slog benene væk under os – vi var så meget medtaget, at vi den følgende dag også brugte et par kilo kroner på endnu en klassisk koncert – denne gang i den gyldne sal på Musikverein – der, hvor nytårskoncerterne afholdes.

Den gamle historiske by, den rare lokalbefolkning og den velfungerende infrastruktur kan ikke andet en bjergtage dem, der gæster byen.

Den imponerende Stephansdom – en  mastodont af en kirke, der ligger lige midt i den gamle bydel er et besøg værd

Hundertwasser huset er meget specielt og den Gaudi-inspirerede byggestil er noget anderledes end det vi plejer at se.

Schloss Belvedere og den skønne Barokhave er et besøg værd hvis man starter i det øvre Belvedere og slutter i det nedre og går til venstre når man kommer ud – så ligger der et super hyggeligt bryggeri, hvor man både kan få lidt at drikke og lidt at spise. Jeg var ikke så tørstig, så jeg fik kun noget at spise…

De serverede en speciel kold humlesuppe – lavet på spiret byg og hvede, vand, gær og lidt humle – den smagte forrygende. Den blev serveret uden ske, så jeg måtte indtage den direkte fra den lidt mærkelige suppetallerken, som den blev præsenteret i.

Ved den gamle bys centrum oplevede vi et militærorkester, der spillede en masse march-musik – meget stemningsfuldt – og så kunne man købe fadøl lige ved siden af 🙂

For vores vedkommende røg Wien op i top 5 over de bedste Europæiske storbyer – vi er nok enige om, at den ligger på en andenplads – kun overhalet af Rom….

Wien får vores bedste anbefalinger. Vi fik desværre ikke smagt en ægte Weinerschnitzel – så det kan ikke vare længe før vi skal besøge denne vidunderlige by igen.

Right on Time …

Her for noget tid siden skulle jeg være med i et stort verdensomspændende fotoprojekt  –  “A moment in time”.

Avisen New York Times bad fotografer over hele verdenen om at tage et billede på nøjagtig samme tid. Billederne skulle så blive til en fotocollage på deres hjemmeside.

Jeg tænkte grundigt over opgaven og besluttede mig for at deltage i løjerne.

Billedet skulle tages Søndag, den 2 maj 2010 præcis kl. 15:00 (UTC) – et par timer før tog jeg ind på Rådhuspladsen i København – gik rundt og fandt det helt rigtige motiv, hvor bla. det digitale ur på hjørnet ved Strøget var med – ideen var således at billedet skulle tages, så der ville stå kl. 21:00:00 i displayet på uret.

En grundig forberedelse er vigtig, så jeg brugte ½ times tid på prøveskud og justeringer – og da tiden var inde fik jeg det perfekte billede i kassen.

Glad var jeg naturligvis når der nu var lagt så meget energi i opgaven – jeg drønede hjem smed billedet gennem min RAW-converter for at få de “fremkaldt” i den rigtige størrelse og i det rigtige format, hvorefter det blev uploadet til New York Times.

Tilfreds med at have medvirket til at fastfryse tiden i 1/500 sekund sad, jeg og kiggede lidt på øvelsen / opgavebeskrivelsen – og så var det, at det gik op for mig, at 15:00 UTC ikke er kl. 21:00 dansk tid, men kl. 17:00 dansk tid.

Mit billede var således 4 timer for gammelt og blev naturligvis ikke en del af collagen i New York Times.

Hvor dum kan man være – Per er næsten 50 år, men kan endnu ikke klokken 🙂

I ren raseri slettede jeg samtlige billeder fra sessionen, så jeg kan ikke en gang vise resultatet her.

Meeeeen, så var det jo lige at jeg nogle måneder senere skulle have revanche. En af de mest kendte og respekterede fotografer i verden “Scott Kelby” havde arrangeret endnu et “World Wide Photo Walk” arrangement. Her går fotografer også rundt i verden og skyder billeder den samme dag. Hver fotograf indsender så et billede, der deltager i en regional og international konkurrence.

Jeg deltog naturligvis i arrangementet, der løb af stablen 24. juli 2010.

Den eneste lille detalje var dog, at jeg efterfølgende glemte at indsende mit billede inden deadline – så her smuttede den også.

Hvor dum kan man være – Per er næsten 50 år, men kan endnu ikke klokken 🙂

Næste projekt er Københavns FotoMarathon den 28. og 29. august 2010 – en 24 timers fotokonkurrence. Det ender nok med, at jeg kommer 4 minutter for sent i mål – eller som sidste år må give op kl. 03:00 om natten.

Opera helt tæt på …

I torsdags var jeg inde på Frederiksberg slot og opleve “Opera on location” – et helt unikt arrangement, som slog benene helt væk under mig.

Frederiksberg Slot bliver dagligt brugt af Forsvaret i forbindelse med deres officersuddannelse, men nogle få dage blev det brugt til noget helt andet.

Det hele startede med, at vi ankom til slotsgården og blev budt velkommen af stedets kammertjener, som fortalte os, hvad der var i vente. Så begyndte operasangerne at synge inde fra slottet og ud i gården – en utrolig lyd og en klar følelse af, at noget rigtig godt var i vente.

Vi blev ført ind i slotskirken, hvor det første parti blev sunget – så videre til “grevindens gemakker”, så til den store fest for til sidst at slutte af med et brag af en finale i soveværelset, hvor Verdis “Libiamo ne’lieti calici” fra : La traviata fik de små hår til at rejse sig i nakken.

Dem der kender mig ved, at en af de evner fruherre ikke har udstyret mig er danse-evnen. Jeg var få centimeter fra at blive budt op til dans af en Mezzosopran under finalenummeret, men heldigvis var det sidemanden, der fik fornøjelsen….

Der var partier fra Don Giovani, La traviata, Figaros Bryllup og Tosca – og har kun lovord at prise overfor dette arrangement – at være 10 cm. fra en sopran og en tenor for fuld udblæsning er ikke noget jeg oplever til hverdag – det var forrygende. Jeg er stadig lidt små-høj 🙂

Hvis I har mulighed for det, så skynd jer at få fat i billetter til de kommende arrangementer – jeg ved, at de optræder på Kronborg til september.

Bopit …

Man siger at forskellen på drenge og mænd er prisen på deres legetøj. Det kan der måske være noget om, men det faktum, at jeg – selv om jeg er blevet en sur gammel mand på næsten 50 – kan blive grebet af et stykke simpelt legetøj må jo bevidne om, at jeg endnu ikke er helt dement.

Vi er tre gamle kollegaer, der mødes et par gange om året – og sidste fredag var det ex. kollegaen Henrik, der skulle lægge hus til middag og underholdning. Efter noget godt vin, udsøgt grillmad og noget godt øl skulle der leges. Vi startede med dart, hvor jeg ikke fik modstand nok, så det stoppede vi hurtigt med.

Så gik vi over til Bob – en sand klassiker – der blev linet op med spilleplade, grønne og røde brikker, kartoffelmel med mere. Hvis det ikke var fordi de to andre opdagede, at jeg snød ville jeg helt sikkert også have vundet den diciplin.

Efter lidt mere godt øl fra Nørrebro Bryghus  trak Henrik jokeren ud af ærmet – Bopit – et “apparat”, som han hentede på børnenes værelse – og som jeg aldrig havde set før:

Legetøj for børn (og andre primitive skabninger)

Henrik er ansat hos Microsoft – og i forhold til det han arbejder med til dagligt er Bobit et stykke højteknologisk elektronik – for os andre er der tale om en irriterende lille satan, der får os til at blive desparate over ikke at kunne udføre simple handlinger….

Enheden har 5 “håndtag;

  • Flick IT – som man skal skubbe til
  • Twist It – som man skal skrue på
  • Pull It! – som man skal hive i
  • Spin It! – som man skal dreje på
  • Bob It! – som man skal trykke på

Spillet går i al sin enkelthed ud på, at man holder “rattet” i hånden og når spillet starter siger den, hvad man skal gøre. Man kender ikke rækkefølgen og man har ret kort tid fra kommandoen er sagt til den skal være udført.

Ud over at være super sjovt og vanedannende er det særdeles svært. Man irriteres over, at hjernen ikke bare kan sende signalet ud, så man gør hvad der bliver sagt.

Nå, men efter fredagens udfordringer – og efter jeg havde drømt om Bopit om natten, måtte jeg erkende, at jeg var blevet afhængig og måtte eje et sådan apparat. Efter at have ligget i sovepose foran BR legetøj natten mellem søndag og mandag var mine forventningerv store, da forretningen åbnede kl. 9:30. Jeg sprang ind og bad om at få en Bopit – så var det lige at ekspedienten så mærkelig ud. Hun vidste ikke, hvad jeg talte om – da hun var ret ung og elev måtte jeg bede hende om at hente en kollega, så vi kunne komme videre.

Det viste sig, at kollegaen, der var en ældre dame, der havde været i branchen i mange år heller ikke kendte Bopit, så begyndte panikken at sprede sig. I et kort øjeblik kunne jeg godt fårstå dem, der hærgede Nettoforretningen og personalet på Nørrebro….

Meeen – jeg lod mig ikke sådan bare slå ud – jeg hoppede ind i bilen og kørte da til Toys´R´us – legetøjets Bilka. Efter 10 minutters søgen uden resultat tog jeg fat i en medarbejder i forretningen og spurgte, hvor de havde gemt deres Bobit´s. Da han så lige så uforstående ud, som de to i BR overvejede jeg blot og spørge om jeg så kunne købe et godt stykke reb, der kunne bære ca. 100 kg…. men jeg fattede mod og spurgte ham så om det var noget han kunne skaffe hjem. Efter et par tryk på skærmen sagde han, at de havde haft dem i en meget kort periode, men de var blevet ulovlige at sælge i Danmark – sikkert på grund af Phthalater.

Jeg ville ikke give op – og da jeg kom hjem fløj jeg på nettet og stor var min glæde da jeg fandt en i England. Den blev fluks bestilt og jeg har siddet og ventet ved postkassen siden. Her til morgen kom det rare postbud med en pakke til mig fra England. Den er pakket ud, batterierne er monteret og jeg er i syvende himmel.

Om få øjeblikke skal vi ud til vores venner Jan & Vibse i Valby – og Bopit skal med, det er der ingen tvivl om – man lader ikke et stykke adoptiv-legetøj, der lige er landet fra England i et fremmed land være alene hjemme.

Have a Nice day – or two …

Den berømte strandpromenade

Det et trist at måtte erkende, at endnu en af mine ynglings-aversioner er ved at komme til skamme.

Jeg har en håndfuld “ting” som jeg elsker at hade;

  • Frankrig / franskmænd
  • Jazzmusik
  • Apple
  • Gedeost

For et års tid siden havnede vi – ved et tilfælde i Marseilles og vi var faktisk enige i, at der var rart og at franskmænd var nogle rare mennesker. Vi var dog også enige i, at det måtte være en fejl – og et tilfælde, at lige ramte et tidspunkt, hvor de tilfældigvis opførte sig pænt.

Nu sidder vi i Nice og har haft en forrygende dag, med god mad, en masse rare mennesker, en skøn by i et skønt land. Det er ikke fordi vi er ved at blive frankofile, men vi er absolut begejstrede for landet og stedet, og mine fordomme må ryge en tur i skraldespanden sammen med opera, klassisk musik, ballet, Poul Dissing, Blå ost og Sherry, som også en gang var på hade-listen, men nu er ved at udvikle sig til en passion.

Når man nu kigger ærligt tilbage finder man ud af, at de ting, som man startede med at hade, men efterfølgende kom til at holde af er åbenlyse kandidater til at blive passioner.

Eksempler som rødvin, oliven og blå ost, hvor man ved de første mange møder ikke kunne fordrage smagen, men efter lidt træning kom til at holde mere og mere af det kan sagtens sammenlignes med elementer på hade-listen.

Nu er Frankrig / franskmænd altså også på vej ud og – lidt ærgerligt, men det er der ikke noget at gøre ved.

Den dag jeg begynder at synes om jazzmusik og gedeost så synes jeg dog ikke det er sjovt længere – disse aversioner vil jeg altså gerne have lov til at bibeholde – please…..

Dagens besøg på Chagallmuseet og nu her, hvor jeg sidder og skriver på bloggen på hotellets balkon med udsigt over Middelhavet og forventningerne til aftenens kulinariske oplevelser må resultere i en uforbeholden undskyldning til Frankrig og franskmænd.

I respekt for landet og deres indbyggere viser jeg hermed et par billeder fra dette skønne sted 🙂

Markedet ved den gamle bydel

 

Tomater i sjove faconer
Lokalt middel mod dehydrering
Den russiske kirke - desværre spejlvendt
Et spændende museum, men ikke lige billeder til min stue

Det er svært, at være kreativ synes jeg…

Når jeg er ude at fotografere, prøver jeg altid at være kreativ i motivvalg, komposition stil o.s.v. men jeg synes, at det er ret svært. Sidste år deltog jeg for første gang i fotokonkurrencen Fotomarathon (www.fotomarathon.dk). Fotomarathon er en årligt tilbagevendende begivenhed hvor fotografer skal tage 24 billeder over 24 timer. Hver 4. time udleveres 4 opgaver, som skal løsees.  Billederne må ikke manipuleres eller behandles og skal afleveres i den rækkefølge, som de bliver stillet i. Det betyder, at man ikke bare kan tage et billede om, hvis man er gået videre til næste emne (uden at skulle tage alle billederne om).

Til fotomarathon 2009 oplevede jeg, at jeg efter 12 timer løb fuldstændigt tør for kreativ energi. Det var umuligt for mig, at få de stillede opgaver omsat i et brugbart billede. Der er ingen tvivl om, at jeg havde undervurderet konukrrencens niveau og burde have været i træningslejr.

Maja og jeg har i år valgt, at træne op til dett års marathon og har været ude første gang, hvor vi skød billeder til nogle bundne opgaver, som vi ikke kendte på forhånd.

Det er fortsat svært, men jeg kan godt mærke, at der er en sammenhæng mellem træning og hvordan man anbriber opgaven. Jeg håber derfor på, at jeg til konkurrencen i år bliver i stand til at performe lidt bedre end sidste år….

Herunder er 2 x 7 billeder fra træningslejeren i forrige uge

1) Singleliv (Strøget – København / Per):

 

1) Singleliv (Strøget – København / Maja):

    

 

2) Blomstring (Botanisk have / Per) :

 

2) Blomstring (Botanisk have / Maja) :  

 

 

3) Hastværk (Bakken – Klampenborg / Per):

 

3) Hastværk (Bakken – Klampenborg / Maja):

    

.

4) Om 20 år (Bakken – Klampenborg /Per):

.

4) Om 20 år (Bakken – Klampenborg / Maja):

    

 

5) Tænk hvis…. (Bakken – Klampenborg / Bakken – Per):

 

 

5) Tænk hvis…. (Bakken – Klampenborg / Bakken – Maja):

   

 

6) Fra tanke til handling (Bakken – Klampenborg / Per):

 

6) Fra tanke til handling (Glostrup Hospital / Maja):

    

 

7) Nydelse (Hjemme i Værløse / Per):

    

 

7) Nydelse (Hjemme i Rødovre / Maja):

Når der går Thomas Hartmann i den …

Fotonørder vil måske trække lidt på smilebåndet, mens almindelige mennesker må tro, at der er noget alvorligt galt i den øverste etage…

For et års tid siden var jeg i det kreative hjørne og opfandt en stribe Thomas Hartmmann-agtige spørgsmål – dem får i lige her 🙂

  • Hvis man skal vurdere en models korpus – skal man så benytte en krop-faktor ?
  • Dybdeskarphed – er det kun noget man skal bruge på et undervandskamera ? 
  • Børn, der er meget fotogene, er det Lense Babies ?
  • Autofokus, kan man bruge det til andet end at fotografere biler ?
  • Et kameras opløsning, er det noget man kan drikkes ?
  • Unsharp Mask – er det kun relevant til karnevals-fotografering ?
  • Hvis man skal fotografere på Antarktis – kan man så bruge et pol-filter ?
  • Hvis man skal låse kælderdøren op, skal man så benytte en low-key?
  • Et flash-kort er det en slags vejviser for blottere ? 
  • En fjernudløser – har det noget med telefonsex at gøre ?
  • Soft boks – er det når man ikke slår sin modstander for alvor?
  • Beauty Disc, er det noget skønhedsdronninger spiser af ?
  • Hvis man skifter fra et 50D til et 5D er 1,6 så en slags X-factor?
  • En Flügger forretning, er det er slags farverum ?
  • En selvudløser er det en der ona…. nej den var ikke stueren her?
  • ISO værdi er det det samme som aktiekursen på en gammel supermarkedskæde ?
  • Hvis man skal fotografere en telefon er det så bedst med en ring-flash ?
  • Til vinterfotografering er det vel bedst at bruge et objektiv med IS ?
  • Et offer for kvindehandel må vel være en slaveudløser ?
  • En kort lukketid, er det det samme som når fotoforretningen holder længe åbent?
  • Er der risiko for højlys, hvis man fotograferer lygtepæle?
  • Hvis man fotograferer en pilsner, er man så Hof-fotograf?
  • Hvis man er fotograf hos Københavns Brandvæsen, er der så større risiko for udbrændte billeder?
  • Er det godt med slow synk, hvis man har ondt i halsen?
  • Hvis man anmelder Tamron og Sigma skal man så være objektiv?
  • Ansætter militæret stadig kanonfotografer?
  • Bør reklamefotografen lave kontaktkopier, hvis han skal arbejde for LK?
  • Hvis man er model hos Kims – er man så en billedchip?
  • Hvis man skal fotografere en stærk syre, bør man så være bange for kameraets opløsning?