Right on Time …

Her for noget tid siden skulle jeg være med i et stort verdensomspændende fotoprojekt  –  “A moment in time”.

Avisen New York Times bad fotografer over hele verdenen om at tage et billede på nøjagtig samme tid. Billederne skulle så blive til en fotocollage på deres hjemmeside.

Jeg tænkte grundigt over opgaven og besluttede mig for at deltage i løjerne.

Billedet skulle tages Søndag, den 2 maj 2010 præcis kl. 15:00 (UTC) – et par timer før tog jeg ind på Rådhuspladsen i København – gik rundt og fandt det helt rigtige motiv, hvor bla. det digitale ur på hjørnet ved Strøget var med – ideen var således at billedet skulle tages, så der ville stå kl. 21:00:00 i displayet på uret.

En grundig forberedelse er vigtig, så jeg brugte ½ times tid på prøveskud og justeringer – og da tiden var inde fik jeg det perfekte billede i kassen.

Glad var jeg naturligvis når der nu var lagt så meget energi i opgaven – jeg drønede hjem smed billedet gennem min RAW-converter for at få de “fremkaldt” i den rigtige størrelse og i det rigtige format, hvorefter det blev uploadet til New York Times.

Tilfreds med at have medvirket til at fastfryse tiden i 1/500 sekund sad, jeg og kiggede lidt på øvelsen / opgavebeskrivelsen – og så var det, at det gik op for mig, at 15:00 UTC ikke er kl. 21:00 dansk tid, men kl. 17:00 dansk tid.

Mit billede var således 4 timer for gammelt og blev naturligvis ikke en del af collagen i New York Times.

Hvor dum kan man være – Per er næsten 50 år, men kan endnu ikke klokken 🙂

I ren raseri slettede jeg samtlige billeder fra sessionen, så jeg kan ikke en gang vise resultatet her.

Meeeeen, så var det jo lige at jeg nogle måneder senere skulle have revanche. En af de mest kendte og respekterede fotografer i verden “Scott Kelby” havde arrangeret endnu et “World Wide Photo Walk” arrangement. Her går fotografer også rundt i verden og skyder billeder den samme dag. Hver fotograf indsender så et billede, der deltager i en regional og international konkurrence.

Jeg deltog naturligvis i arrangementet, der løb af stablen 24. juli 2010.

Den eneste lille detalje var dog, at jeg efterfølgende glemte at indsende mit billede inden deadline – så her smuttede den også.

Hvor dum kan man være – Per er næsten 50 år, men kan endnu ikke klokken 🙂

Næste projekt er Københavns FotoMarathon den 28. og 29. august 2010 – en 24 timers fotokonkurrence. Det ender nok med, at jeg kommer 4 minutter for sent i mål – eller som sidste år må give op kl. 03:00 om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.