Wien er fin…

Årets sommerferie gik til Wien.

Idéen var Lones og jeg skulle bare med som ”det tynde øl” – hvem gider Wien en intetsigende storby lidt syd øst på ? Jeg tænkte på alle de andre storbyer, som er super dejlige at besøge – hos os har vi en Europa top 5, hvor jeg da gerne ville gense:

– London
– Berlin
– Rom
– Prag
– Lissabon

Nu havde Lone været snu og havde bestilt overnatninger på et hotel, der havde en masse stjerner, der lå centralt og ikke mindst – havde en gratis minibar på værelset, som blev flydt op hele tiden… Så var det at jeg tænkte at jeg jo bare kunne blive på værelset og underholde mig med minibaren, mens Lone kunne kigge på denne ukendte by.

Så snart vi landede i lufthavnen kunne jeg mærke, at det vist var en udmærket by, men man skal ikke lade sig påvirke af sådanne optimistiske indfald, men holde stand og være på vagt overfor alle de positive ting, der kunne komme i vejen.

Fra lufthavnen tog vi CAT – et hurtigtog mellem lufthavnen og Wiens centrum – efter tre kvarter var vi på en central undergrundsstation, hvor vi købte et dags-klippekort og efter yderligere et kvarters togtur stod vi i hotellets reception og tjekkede ind.

Hotel for en uge og flybilletter havde kostet under kr. 6.000,- så vi havde ikke forventet os det helt store… men det var det. Super lækkert værelse – meget stort med walk-in closet, det føromtalte gratis minibar kæmpe badeværelse og separat toilet.

Minibaren indeholdt dog kun to øl en cola, en anden sodavand af lokal karakter samt en flaske vand. Lige vand på min mølle – fri minibar min bare rø…. To øl holder jo ikke til andet end den tid man bruger på at pakke ud.

Nå, men efter at have tømt det meste af minibaren tog vi fra hotellet for at opleve byen. Ned i den irriterende velfungerende Metro og efter nogle minutter var vi havnet i et område foran rådhuset, hvor der var vildt gang i den. Der var filmfestival og der var 100-vis af boder, der serverede mad vin og øl. Nu hvor minibaren alligevel var tømt kunne vi lige så godt smage på de lokale sager.

For øvrigt skal jeg nævne, at vejrudsigten havde lovet skyet vejr, regnbyger og småkoldt, men i byen var der strålende sol tørvejr og en dejlig temperatur på ca. 25 grader.  Så også her var der grund til sure miner – jeg havde glædet mig til regnvejr og så var der sol !!!

Da vi kom tilbage til hotellet var minibaren blevet fyldt op – nu var den proppet med flere slags øl, spiritus af forskellig art samt vand og snacks i et bredt udvalg. Nu var det for alvor svært at bevare al den pessimisme, som jeg havde medbragt hjemmefra.

Da vi vågnede om morgenen gik vi ned for at få morgenmad – vi var lidt usikre på om der i værelsesprisen var inkluderet morgenmad, så jeg spurgte lige i receptionen. Nix – der var ikke morgenmad med, men det kunne vi bare købe i restauranten til den nette sum af €26 pr. person. Vi valgte i stedet at spise ude og fandt en udendørs restaurant, hvor vi fik de bedste kopper kaffe vi nogensinde havde fået – nogle friskbagte semler og andre lækre småting.

Her på denne dejlige morgen, hvor solen skinnede og kaffen var i top valgte jeg at sænke paraderne og overgive mig helt til denne skønne by.

Efter en Mozart / Strauss koncert på orangeriet på Schönbrunn var vi solgt til stanglakrids. Stemning, musik og iscenesættelse slog benene væk under os – vi var så meget medtaget, at vi den følgende dag også brugte et par kilo kroner på endnu en klassisk koncert – denne gang i den gyldne sal på Musikverein – der, hvor nytårskoncerterne afholdes.

Den gamle historiske by, den rare lokalbefolkning og den velfungerende infrastruktur kan ikke andet en bjergtage dem, der gæster byen.

Den imponerende Stephansdom – en  mastodont af en kirke, der ligger lige midt i den gamle bydel er et besøg værd

Hundertwasser huset er meget specielt og den Gaudi-inspirerede byggestil er noget anderledes end det vi plejer at se.

Schloss Belvedere og den skønne Barokhave er et besøg værd hvis man starter i det øvre Belvedere og slutter i det nedre og går til venstre når man kommer ud – så ligger der et super hyggeligt bryggeri, hvor man både kan få lidt at drikke og lidt at spise. Jeg var ikke så tørstig, så jeg fik kun noget at spise…

De serverede en speciel kold humlesuppe – lavet på spiret byg og hvede, vand, gær og lidt humle – den smagte forrygende. Den blev serveret uden ske, så jeg måtte indtage den direkte fra den lidt mærkelige suppetallerken, som den blev præsenteret i.

Ved den gamle bys centrum oplevede vi et militærorkester, der spillede en masse march-musik – meget stemningsfuldt – og så kunne man købe fadøl lige ved siden af 🙂

For vores vedkommende røg Wien op i top 5 over de bedste Europæiske storbyer – vi er nok enige om, at den ligger på en andenplads – kun overhalet af Rom….

Wien får vores bedste anbefalinger. Vi fik desværre ikke smagt en ægte Weinerschnitzel – så det kan ikke vare længe før vi skal besøge denne vidunderlige by igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.